Bedrijfskleding en werkkleding zorgsector

Bedrijfskleding voor de zorg is erg belangrijk.

Het moet niet alleen aan bepaalde eisen voldoen, het heeft ook nog eens een psychische functie. Het is belangrijk als je in de zorg werkt, dat je professioneel en representatief overkomt. Een arts in een ziekenhuis ontvangt zijn cliënten meestal in een witte jas, terwijl hij vaak alleen maar een gesprek voert. Toch heeft zo’n jas dan nut, het wekt namelijk vertrouwen op bij de client.

In dit blog kun je lezen waarom er kledingvoorschriften zijn in de zorg en wat deze zijn. Daarnaast bespreken we waar kleding voor de zorg aan moet voldoen en waar je het kunt bestellen.

werkkleding en bedrijfskleding zorg

Bedrijfskleding voor de zorg is verplicht

De meeste zorginstellingen verschaffen bedrijfskleding aan hun medewerkers. Het is namelijk belangrijk dat de kleding die gedragen wordt aan bepaalde eisen voldoet. Er wordt immers met mensen gewerkt en hygiëne is daarbij erg belangrijk. De voorschriften kunnen bij die zorginstellingen verschillen.

Het is daarom belangrijk om de voorschriften van jouw werkgever te raadplegen. Voor een ieder geldt dat het belangrijk is om je verzorgd en professioneel te kleden. Daarnaast is het belangrijk dat de kleding schoon is. Er zijn een aantal eisen die voor alle zorgmedewerkers gelden:

  • De onderarmen moeten onbedekt zijn;
  • De kleding is glad en pluist niet;
  • Kleding hangt niet te los om het lichaam;
  • De kleding is licht van kleur.

Het is verder belangrijk voor zorgmedewerkers dat hun lichaam tijdens het werk voldoende bedekt is. Een kort rokje, een hemd zonder mouwen, te korte shirtjes en zichtbaar ondergoed is ongepast.

Waar kleding voor de zorg aan moet voldoen

Er zijn veel verschillende sectoren in de zorg. Voor al de verschillende functies worden verschillende geschikte kledingstukken gemaakt. Een chirurg heeft immers hele andere kleding nodig dan een pedicure. Toch zijn er een aantal standaarden waar alle zorgkleding aan moet voldoen. Kleding voor de zorg moet te allen tijde comfortabel zijn om in te werken. Bewegingsvrijheid is daarom er belangrijk.

Daarnaast is hygiëne natuurlijk heel belangrijk. Dat betekent dat de kleding regelmatig moet worden gewassen, het liefst elke dag. Kleding voor de zorg moet daarom machinaal kunnen worden gewassen op minimaal 60°C. Het mag ook op 40°C, maar dan moet de kleding ook gedroogd worden in een droogtrommel. De kleding moet ook gestreken kunnen worden op een stand van 150°C, programma voor wol, polyester en zijde.

Bedrijfskleding voor de zorg bestellen

Wil je mooie kleding voor een zorginstelling bestellen? Kies dan voor Bols Teamwear! Wij leveren niet alleen kleding voor sportverenigingen, wij doen dat ook aan bedrijven en instellingen. Alle mogelijke zorgkleding kunnen wij leveren. We doen dat bovendien door heel Nederland.

Heb je interesse in een samenwerking? Vul dan het offerteformulier in. Voor simpele vragen kun je gebruik maken van de chat-functie.

Sportkleding

Meer informatie

Bedrijfskleding

Meer informatie

Promotiekleding

Meer informatie

Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Neem contact met ons op!

Bols Teamwear
0528-745743
info@bolsteamwear.nl