Is tenniskleding teamkleding?

Als je op zoek gaat naar sportkleding voor verenigingen en clubs, dan zul je al snel de termen teamkleding en teamwear tegenkomen. Wat betekenen deze termen eigenlijk en valt bijvoorbeeld tenniskleding daar ook onder?

Tennis wordt immers meestal niet in teams gespeeld. In dit blog leggen we de termen uit en kun je lezen waarom tenniskleding ook een vorm is van teamkleding.

teamkleding tennis

Wat wordt onder teamkleding verstaan?

Teamkleding is een heel breed begrip. De benaming staat voor alle soorten gelijkende kleding dat gedragen wordt door meerdere mensen in een bepaald team. Dat kan gaan om sportteams, maar bijvoorbeeld ook om medewerkers van een bedrijf of instelling. Voor de verduidelijking enkele voorbeelden: Een tenue voor een volleybalteam, bedrijfskleding van een hoveniersbedrijf, gele hesjes van parkeerwachters, sweaters voor een promotieteam etc.

Deze teamkleding kun je bestellen bij bedrijven die zich specialiseren in bedrijfskleding en teamkleding. Je doet er verstandig aan om op zoek te gaan naar een bedrijf dat een groot assortiment biedt en dat levert door heel Nederland.

Is tenniskleding teamkleding?

Het nut van teamkleding voor teamsporten is duidelijk; de sporters van afzonderlijke teams moeten uit elkaar gehouden kunnen worden. De herkenbaarheid is niet alleen handig voor de sporters zelf, maar ook voor de toeschouwers. Tennis is echter niet zo’n sport waarbij herkenbaarheid belangrijk is om het spel goed te kunnen spelen. Je kunt je daarom afvragen of tenniskleding ook teamkleding is.

Teamkleding heeft nog meer functies behalve het uit elkaar houden van de verschillende sporters. Herkenbaarheid heeft namelijk ook een hele sterke uitstraling. Omstanders zullen een groep goed herinneren als ze allen in dezelfde kleding lopen. Daarnaast versterkt het ook het groepsgevoel van het team zelf. Tennis wordt ook in ploegcompetities gehouden. Daarom is teamkleding voor de gehele club een hele goede keus.

Mag tenniskleding bedrukt worden?

Er bestaan vastgelegde regels voor het dragen van tenniskleding. Deze regels staan beschreven op de website van de tennisbond. Eén van de belangrijkste regels gaat om het tonen van sponsoren. In veel gevallen mag dat niet op de kleding getoond worden. Je doet er daarom verstandig aan om deze regels goed door te nemen voordat je sponsornamen op tenniskleding laat drukken.

Maar je kunt er natuurlijk wel voor kiezen om het logo van de tennisclub op teamkleding te laten drukken. Teamkleding bestellen voor tennis en het laten bedrukken kun je allemaal bij Bols Teamwear doen.

Tenniskleding en teamkleding

Tenniskleding kun je dus ook als teamkleding zien. Daarom levert Bols Teamwear ook tenniskleding door heel Nederland. Bij ons kun je alles op gebied van tenniskleding bestellen; shirts, shorts, sokken, sweaters, jacks, petten etc. Daarnaast kun je kiezen uit alle mogelijke merken die tenniskleding produceren.

Wil je een logo of afbeelding op de tenniskleding laten drukken? Wij voeren dat uit in onze eigen drukkerij. Niet alleen kunnen we daardoor snel leveren, je krijgt het ook nog een voordelige prijs. Bestel je tenniskleding bij ons! Dat kun je doen door het offerteformulier in te vullen. Voor eventuele vragen kun je de chat-functie op de website gebruiken.

Sportkleding

Meer informatie

Bedrijfskleding

Meer informatie

Promotiekleding

Meer informatie

Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Neem contact met ons op!

Bols Teamwear
0528-745743
info@bolsteamwear.nl