JAKO sportkleding

Heb je sportkleding nodig voor een vereniging?

Je zult dan waarschijnlijk versteld staan van alle bestaande merken die er zijn. Jako is één van die merken, een grote aanbieder van sportkleding. Het merk is echter niet zo heel bekend. Waar komt Jako vandaan? Is het een groot sportmerk? Maken ze kwalitatief goede kleding en zo ja: Waar kun je het dan bestellen? In dit blog kun je er alles over lezen.

sportkleding jako

Waar komt het merk Jako vandaan?

De Duitser Rudi Sprügel startte in 1989 het merk Jako in het kleine plaatsje Stachenhausen. Zijn doel was om de sportverenigingen in zijn regio te kunnen voorzien van goede sportkleding. Deze regio bevond zich tussen twee rivieren; de Jagst en de Kocher. Vandaar de naam, wat een samenstelling is van de twee rivieren. Sprügel begon klein, hij werkte in de garage van zijn broer. Vanaf het begin is de sportkledinglijn echter een groot succes. Zo groot zelfs dat hij als snel meerdere mensen in dienst moet nemen en een echte werkplaats moet huren.

Het merk valt niet alleen in smaak bij amateurverenigingen. Professionele voetbalclubs spelen al snel in kleding van het merk. De populariteit verhoogt wanneer Energie Cottbus de finale haalt van de Duitse beker. Tien jaar nadat Rudi zijn merk is gestart, voetbalt er een team in de Bundesliga met een tenue van Jako, namelijk SC Freiburg. Het merk groeit hierna steeds harder en groter. Ze gaan tevens kleding produceren voor steeds meer verschillende sporten. Jako is daarom tegenwoordig een groot sportmerk te noemen.

Wat voor sportkleding maakt Jako?

Jako produceert kwalitatief zeer goede kleding, voor een redelijk betaalbare prijs. Het Duitse merk fabriceerde oorspronkelijk vooral kleding voor voetbal en handbal. Op dit moment maken ze echter sportkleding voor veel meer verschillende sporten zoals yoga, tennis, fitness, basketbal, hardlopen etc.

Je kunt zelfs outdoor kleding van Jako bestellen, dus als je op zoek bent naar softshell jassen voor je medewerkers of leden, kijk dan eens in het aanbod van Jako! Naast het produceren van sportkleding, is het bedrijf zich ook gaan richten op bedrijfskleding onder de naam corporate wear.

Jako sportkleding bestellen

Jako sportkleding is een zeer goede keus als je op zoek bent naar kleding voor jouw vereniging. Het merk produceert onder andere tenues voor allerlei sporten. Daarnaast kun je natuurlijk ook trainingspakken, sporttassen en allerlei andere accessoires van Jako bestellen.

Bols Teamwear is dé specialist van Nederland op gebied van teamkleding. Je kunt bij ons werkelijk alles bestellen, sportkleding, bedrijfskleding of kleding voor instellingen.

Wij leveren bovendien kleding van alle mogelijke merken, dus ook van Jako. Ben je op zoek naar Jako sportkleding? Bestel het dan bij ons. Wij leveren kleding door heel Nederland, we kunnen zelfs op locatie leveren, zoals op het adres van een vereniging. Ook kunnen wij de kleding bedrukken met logo, naam of rugnummers. Wij doen dat in onze eigen drukkerij.

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor jou? Vul dan het offerteformulier in! Voor vragen kun je gebruik maken van de chat-functie.

Sportkleding

Meer informatie

Bedrijfskleding

Meer informatie

Promotiekleding

Meer informatie

Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Neem contact met ons op!

Bols Teamwear
0528-745743
info@bolsteamwear.nl