Teamkleding handbal

Op zoek naar teamkleding voor handbal? Bestel deze dan bij Bols Teamwear want wij zijn dé specialist van Nederland op gebied van teamkleding. Wij leveren sportkleding aan meer dan 35 verenigingen, waarvan enkele handbalverenigingen.

Heb je advies nodig over wat voor kleding je precies moet bestellen, welke merken er handbalkleding produceren en hoe je deze kleding bestelt? Lees dan verder, in dit blog kom je er alles over te weten.

teamkleding handbal

Wat voor teamkleding heb je nodig voor handbal?

Handbal is een sport dat zowel buiten als in de zaal gespeeld wordt. Wat tenue betreft maakt dat echter niet uit. Handbal wordt over het algemeen met een tenue gespeeld dat bestaat uit een shirt met korte mouwen, een short en sokken. Voor het buiten trainen en tijdens de warming up kunnen de spelers heel goed een shirt met lange mouwen gebruiken. Maar tijdens de wedstrijd beperken de lange mouwen de spelers juist in hun bewegingsvrijheid.

Bovendien kunnen tegenstanders je makkelijker vastpakken als je lange mouwen draagt. Het is dan ook belangrijk dat shirts vrij strak om het lichaam zitten. De sportmerken die speciale kleding voor handbal maken weten dit en houden daar rekening mee bij het ontwerpen van de kleding.

Handbalkeepers dragen echter wel shirts met lange mouwen en een broek met lange pijpen. Dit beschermt de keeper beter tegen hard gegooide ballen. Traint de vereniging regelmatig buiten, dan is het wel verstandig om trainingspakken aan te schaffen. Ook mooie sporttassen mogen eigenlijk niet ontbreken. Zo maak je teamkleding voor handbal echt compleet.

Welke merken maken handbalkleding?

Er zijn verschillende merken die teamkleding voor handbal maken. Een merk dat zich erin specialiseert is Hummel. Dit is een Deens merk, handbal is erg populair in de landen rond Denemarken zoals Duitsland, Nederland, Zweden en Noorwegen. Vele handbalverenigingen spelen dan ook in Hummel sportkleding. Er bestaan natuurlijk ook andere merken waarvoor je zou kunnen kiezen zoals Stanno, Adidas, Nike en Erima.

Teamkleding voor handbal

Voor welk merk kleding je kiest kun je het best laten afhangen van de kleuren van de club. De verschillende merken bieden allerlei mogelijkheden in kleurcombinaties van shirts, shorts en sokken. Het best kun je kiezen voor het tenue dat je het mooist vind. Eventueel zou je een enquête kunnen houden in de vereniging met een aantal verschillende mogelijkheden. Wat kwaliteit betreft verschillen de merken weinig, dus je hoeft niet standaard voor Nike te kiezen omdat dat een bekender merk is.

Voor welke teamkleding je ook kiest, Bols Teamwear kan het leveren. Weet je precies wat je nodig hebt? Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw vereniging? Vul dan het offerteformulier in op onze website. Voor vragen kun je de chat-functie gebruiken.

Sportkleding

Meer informatie

Bedrijfskleding

Meer informatie

Promotiekleding

Meer informatie

Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Neem contact met ons op!

Bols Teamwear
0528-745743
info@bolsteamwear.nl