Teamkleding ontwerpen

Wil jij teamkleding ontwerpen? Misschien wil je dit voor een net gestarte sportvereniging of club? Of wil je de medewerkers in jouw bedrijf van een geheel nieuw outfit voorzien?

In dit blog geven we je meerdere tools hoe je dit kunt doen. Daarnaast kun je lezen wat teamkleding inhoudt en voor wie het geschikt is.

teamkleding ontwerpen

Wat is teamkleding?

Vraag jij je af wat teamkleding is en wat nu eigenlijk het verschil is met een uniform? Teamkleding kun je zien als de verzamelnaam voor alle mogelijke kleding die gedragen wordt door mensen met dezelfde functie, taak, beroep of doel.

Je kunt een uniform daarom eigenlijk zien als een onderdeel van teamkleding. Net als een tenue voor voetballers, een overall voor schoonmakers, een zwembroek voor leden van een zwemclub, gele hesjes voor verkeersregelaars en ga zo maar door.

Er bestaan enorm veel bedrijven die zich specialiseren in het fabriceren en ontwerpen van teamkleding en bedrijfskleding. Het gevolg hiervan is dat de keus voor teamkleding enorm is. Het vinden van de juiste aanbieder kan daarom best een zoektocht zijn. Je kunt daarom het best hulp inschakelen van een specialist op dit gebied, zoals bijvoorbeeld Bols Teamwear.

Waarom zelf teamkleding ontwerpen?

Wat het ontwerpen van teamkleding betreft zijn er een aantal factoren die je zelf zou kunnen bepalen. Een sportvereniging of club bestaat vaak al jarenlang. Het tenue van zo’n vereniging wordt meestal bepaald wanneer de vereniging wordt opgezet. Dan worden de clubkleuren bepaald en hoe het tenue eruit komt te zien. Denk dan bijvoorbeeld aan een shirt met strepen of de combinatie van kleuren van het shirt, broek en sokken.

Voor deze keus sta je dus als je net een club hebt opgezet, maar ook als je besluit om het ontwerp van de teamkleding te moderniseren. De keus voor het ontwerp en de kleuren wordt vaak genomen uit het hart. Het kan ook dat er factoren meespelen zoals smaak, vlagkleuren van de stad of het dorp van de vereniging etc. Het is daarom heel verstandig om je stem te laten horen in het ontwerp van teamkleding.

Ook bedrijven kiezen er regelmatig voor om teamkleding te moderniseren. Sommige bedrijven werken al jarenlang in dezelfde kleding. Een update van de teamkleding kan een bedrijf een frisse nieuwe start geven. Bovendien toont het gewoon beter als je medewerkers in moderne kleding lopen. Hierbij is het belangrijk om zelf een stem te hebben in het ontwerp, want jij weet het best waar jouw bedrijf voor staat. Natuurlijk kun je om raad en advies vragen, maar het eindontwerp, daar moet jij geheel achterstaan.

Hoe kan ik zelf teamkleding ontwerpen?

Een eigen ontwerp van teamkleding maak je door jezelf goed op de hoogte te stellen van de mogelijkheden. Wat heb je nodig voor jouw vereniging of bedrijf en wat zijn de mogelijke keuzes? Laat je keus bepalen door de ontwerpen van de verschillende kledingstukken en de kleuren ervan. Leg verschillende mogelijkheden naast elkaar en combineer.

Je zou de mogelijkheden zelfs uit kunnen printen en een moodboard maken van verschillende combinaties. Laat deze een paar dagen op je inwerken voordat je een keus maakt. Je kunt ook andere mensen mee laten bepalen. Vind je het lastig om zelf een ontwerp te kiezen? Vraag het dan de leden van de vereniging of de medewerkers in het bedrijf. Laat de meerderheid bepalen in wat voor ontwerp ze voortaan gaan werken of sporten!

Teamkleding laten ontwerpen

Vind je het te lastig om zelf een ontwerp voor teamkleding te maken? Laat het dan over aan een specialist. Bols Teamwear is al jarenlang de leverancier van vele verenigingen en bedrijven. Samen met jou kunnen we vast op een prachtig ontwerp komen. Wij kunnen alle mogelijke kleding leveren; sportkleding, uniformen en bedrijfskleding. Deze kleding kunnen we ook zelf bedrukken met logo, naam of afbeelding naar keus.

Heb je interesse in een samenwerking? Vul dan het offerteformulier in! Voor eenvoudige vragen kun je gebruik maken van de chat-functie.

Sportkleding

Meer informatie

Bedrijfskleding

Meer informatie

Promotiekleding

Meer informatie

Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Neem contact met ons op!

Bols Teamwear
0528-745743
info@bolsteamwear.nl