Teamkleding voor tennisteams en tennisclubs

Een team outfit voor tennis, ben jij daar naar op zoek? Heb je dat nodig voor clubleden die aan een competitie meedoen?

Misschien is het dan handig om te weten dat er bepaalde regels zitten aan kleding die op de tennisbaan gedragen wordt. In dit blog leggen we deze regels uit. Ook kun je lezen wanneer er een team outfit gedragen wordt, wat je nodig hebt en waar je al deze kleding kunt bestellen.

tenniskleding voor teams en clubs

Tennis outfit

Als je recreatief wilt gaan tennissen, dan heb je officieel geen speciale tenniskleding nodig. Natuurlijk wordt dat wel aangeraden, deze kleding is er immers speciaal voor gemaakt. Wat je in ieder geval niet nodig hebt is een team tenue. Tennissen wordt vaker niet dan wel in teams gedaan. Zelfs als je een dubbelspel speelt, dan hoeft er geen team outfit gedragen te worden. De spelers hoeven ten slotte niet uit elkaar gehouden te worden.

Er wordt echter ook in competitie getennist, dat gebeurt vaak in teams. Hierbij gelden er officiële regels wat kleding betreft. Iedere tennisser van het team moet schone en officiële tenniskleding dragen. Reclame wordt meestal in tennis niet gebruikt, het mag wel, maar er gelden specifieke regels op gebied van hoeveel en hoe groot. Deze regels zijn vastgelegd in de Kledingreclamecode van het tennis Bondsbestuur. Dit bestuur bepaalt elk jaar in welke klasse de spelers zich aan de reclamecode moeten houden.

In competities is het aan te raden om in een team outfit te tennissen. Door dezelfde kleding te dragen wordt het groepsgevoel vergroot. Het zijn daardoor geen individuen meer, maar een echt team. Zeg nu eerlijk, een dubbelteam met dezelfde kleding op de tennisbaan, dat straalt toch veel meer kracht uit?

Tennis teamkleding kopen

Voor een team outfit bij tennis heb je een aantal kledingstukken nodig. Een tenue bestaat altijd uit een tennisshirt, een tennisshort, tennisrok en tennissokken. Nu is het niet altijd even mooi weer in Nederland, dus een lang tennisshirt als extra kledingstuk komt heel goed van pas. Daarnaast zou je kunnen kiezen voor sweaters of hoodies om een warming-up in te doen.

Je kunt ook trainingspakken bestellen om het team outfit helemaal compleet te maken. Hoe mooi staat het als je complete team in dezelfde trainingspakken op de tennisbaan verschijnt? Dat is nog eens een team, toch?

Team outfit voor tennis

Wil jij een outfit voor een tennis team bestellen? Dan ben je bij Bols Teamwear aan het juiste adres. Wij kunnen alle mogelijke sportkleding bestellen, dus ook voor tennis. We kunnen werkelijk alle mogelijke merken leveren, zoals Nike en Adidas, maar ook JAKO, Indian Maharadja, Erima en dergelijke ontwikkelen zich als echte tennismerken.

Je kunt bij ons bestellen door het offerteformulier in te vullen. Voor eenvoudige vragen kun je gebruik maken van de chat-functie.

Sportkleding

Meer informatie

Bedrijfskleding

Meer informatie

Promotiekleding

Meer informatie

Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Neem contact met ons op!

Bols Teamwear
0528-745743
info@bolsteamwear.nl