Volleybalkleding voor teams en verenigingen

Volleybalkleding; heb jij dat nodig voor een vereniging?

Een tenue bestaat standaard uit een shirt, sportshort en sokken. Daarnaast heb je voor volleybal bepaalde accessoires en extra sportkleding nodig zoals sporttassen, lichaamsbescherming en trainingspakken.

In dit blog kun je lezen waar volleybalkleding aan moet voldoen, uit welke merken je kunt kiezen en waar je het kunt bestellen.

volleybalkleding

Volleybalkleding moet sterk zijn

Sportkleding heeft meerdere functies. Als eerst zorgt het natuurlijk voor de herkenbaarheid voor de sporters in teamverband. Daarnaast moet sportkleding de sporter goed beschermen en vooral functioneel zijn. Kleding mag nooit de sporter in de weg zitten. Om goede prestaties te kunnen leveren heb je daarom comfortabele volleybalkleding van goede kwaliteit nodig.

Bij volleybal gaat het er soms stevig aan toe, de kleding krijgt bijvoorbeeld bij een duik over de vloer aardig wat te verduren. Volleybalkleding moet daarom ten eerste sterk zijn! Niet alleen moet het tegen schuren kunnen, het wordt ook vaak gewassen. Het mag natuurlijk niet zo zijn dat de kleding na een aantal keer wassen geen kleur meer heeft of dat het krimpt of slijt.

Van wat voor materiaal moet kleding voor zaalsporten zijn?

Volleybal is een intensieve zaalsport. Een gevolg is dat er tijdens het volleyballen flink gezweet wordt. In de pauzes of tijdens een time-out staan de spelers echter stil. Dat zorgt ervoor dat ze snel zouden kunnen afkoelen als hun kleding doorweekt is van het zweet. Een afgekoeld lichaam is extra gevoelig voor blessures, dat moet natuurlijk voorkomen worden.

Dat is de reden waarom kleding van zaalsporten zeer goed vocht afdrijvend moet zijn. De kleding van zaalsporten zoals volleybal wordt daarom vooral gemaakt van synthetische materialen. Deze werken namelijk veel beter om vocht af te drijven dan bijvoorbeeld katoen. Een synthetisch materiaal zoals bijvoorbeeld polyester is sterk, licht en drijft vocht snel af. Ideaal dus voor sportkleding.

Verschillende volleybalkleding merken

Er bestaan meerdere sportmerken die volleybalkleding produceren. Om een idee te geven; twee hele goede merken zijn Jako en Erima. Deze hebben ook een speciale techniek toegepast op hun kleding om vocht af te drijven. Bij Jako noemen ze dat KeepCool en bij Erima Quickdry. Dit zijn twee voorbeelden van sportmerken die Bols Teamwear zou kunnen leveren.

Bij ons kun je echter alle mogelijke merken bestellen. We kunnen eventueel samen in overleg een keus maken voor het merk dat het best bij jouw volleybalvereniging past. Ook zouden we de sportkleding kunnen bedrukken met naam, logo of rugnummers. Wij voeren dit uit in onze eigen drukkerij.

Wil je volleybalkleding bestellen? Of wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw vereniging? Vul dan het offerteformulier op onze website in. Voor eenvoudige vragen kun je gebruik maken van de chat-functie.

Sportkleding

Meer informatie

Bedrijfskleding

Meer informatie

Promotiekleding

Meer informatie

Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Neem contact met ons op!

Bols Teamwear
0528-745743
info@bolsteamwear.nl