Wat voor trainingskleding heb je voor voetbal nodig?

Op zoek naar trainingskleding voor voetbal? Heb je dit nodig voor een voetbalvereniging?

Het is dan belangrijk om de juiste kleding aan te schaffen. Maar wat heb je precies nodig en beter nog: Waar kun je goede trainingskleding kopen?

In dit blog kun je er alles over lezen!

kleding voor voetbaltraining

Trainingskleding voor warme dagen

Voor warme dagen heb je eigenlijk niets anders nodig dan een voetbaltenue om in te trainen. Toch ziet de trainingskleding van veel voetbalverenigingen er anders uit dan de wedstrijdkleding. Dat komt omdat wedstrijdshirts meestal lange mouwen hebben. Ook vinden verenigingen het vaak fijn om trainingskleding in andere kleuren dan het wedstijdtenue te hebben.

Dit haalt verwarring weg tussen de verschillende tenues, bijvoorbeeld bij het wassen en opbergen van de kleding. Als je trainingskleding zoekt voor warme dagen, dan is het daarom het best om een tenue te kiezen in afwijkende kleuren dan het wedstrijdtenue en shirts met korte mouwen.

Trainingsbroek

Voor koude trainingsdagen is een lange trainingsbroek onmisbaar. De spelers zullen tijdens een training namelijk regelmatig stil staan om zaken te bespreken. Het lichaam, maar vooral de benen kunnen dan snel koud worden waardoor de kans op blessures toenemen. De moderne trainingsbroeken voor voetbal zien er heel anders uit dan vroeger.

De broeken werden vroeger vaak gemaakt van katoen en het model was recht. Hierdoor werd de broek loodzwaar en smerig tijdens de training. Tegenwoordig worden de trainingsbroeken gemaakt van synthetisch materiaal, dit verwarmt goed, houdt vuil goed tegen en het droogt snel. Daarnaast lopen de broeken taps toe naar onder, waardoor het goed om de benen aansluit. De sporter kan hierdoor optimaal presteren.

Trainingsjack

Er bestaan verschillende trainingsjassen voor voetbal. Het jack dat standaard hoort bij een trainingspak heeft als functie het warm houden van het bovenlichaam. Deze is geschikt voor veel verschillende weertypes. Het is echter ook vaak regenachtig of echt koud in Nederland.

Een jack dat tijdens de trainingen beter beschermt tegen deze elementen is dan onmisbaar. Je kunt dan het best lichte hardshell wind- en regen trainingsjassen bestellen.

Onderkleding voor tijdens trainingen

Onder een trainingspak kun je het best speciale thermokleding dragen. Deze houdt het lichaam goed warm en bovendien ademt het heel goed. Hierdoor wordt zweet snel afgevoerd waardoor het lichaam niet afkoelt. Thermokleding kun je van verschillende merken bestellen zoals Stanno en bijvoorbeeld Craft.

Trainingskleding voor voetbal

In dit blog heb je kunnen lezen wat voor trainingskleding voor voetbal je allemaal nodig hebt. Maar wat is een training zonder trainingshesjes? Vergeet deze daarom ook niet! Bols Teamwear kan alle trainingskleding leveren die jij nodig hebt. Je kunt bij ons kiezen uit veel verschillende merken zoals Hummel, Jako, Erima en Masita. Kies je liever voor een bekend merk als Adidas en Nike? Ook dat is natuurlijk mogelijk!

Wil je trainingskleding voor voetbal bestellen? Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw voetbalvereniging? Vul dan het offerteformulier op de website in. Ons enthousiaste team gaat dan onmiddellijk voor jou aan de slag. Wist je dat je bij ons ook de kleding kunt laten bedrukken? Wij doen dat in onze eigen drukkerij!

Sportkleding

Meer informatie

Bedrijfskleding

Meer informatie

Promotiekleding

Meer informatie

Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Neem contact met ons op!

Bols Teamwear
0528-745743
info@bolsteamwear.nl